Kodaňské recepty – 3. část

0f8a2130cda46b971321aca1ae7b5fdcRozhodl jsem se oživit recepty z „international dinners“, které jsme pořádali na koleji v Dánské Kodani, když jsem tam byl na Erasmu. Recepty jsou možná silné slovo, jde spíše o takovou inspiraci. Dnes pokračujeme česko-slovenskou kuchyní.

Recepty dokonalé ani úplné včetně všech vah a měr, protože většinu z toho neznám a navíc fandím intuitivnímu vaření, který skýtá daleko víc zábavy🙂. Takže budu dávat vždy jen lehkou představu jak se to má vařit a zbytek musíte vyzkoušet sami… Přeju hodně zábavy.

Bryndzové halušky
Nastrouháme brambory, přidáme trochu soli, pepř a hladkou mouku abychom vytvořili husté těsto. Přes sítko propasírujeme těsto do osolené vroucí vody. Vaříme asi 2-3 minuty, slijeme vodu a halušky smícháme s bryndzou. Bryndzu můžeme smíchat s trochou kysané smetany. Na závěr posypeme vypraženou slaninou.
Bramboráky
Nastrouhané brambory osolíme a po chvíli slijeme přebytečnou vodu. Přidáme pepř, majoránku  lisovaný česnek, vejce a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme a smažíme na oleji dozlatova.
Obalované řízky
Vejce smícháme s moukou a lisovaný česnekem. Maso (kuřecí, vepřové, telecí…) lehce osolíme a namáčíme v těstíčku, poté ve strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.
Ovocné knedlíky
Tvaroh/cottage cheese smícháme s vejcem, přidáme cukr a trochu rozpuštěného másla. Přidáváme mouku dokud nám nevznikne nelepkavé těsto. Z těsta vytváříme kuličky a plníme ovocem (jahody, švestky, meruňky, borůvky…). Knedlíky vkládáme do lehce osolené vroucí vody a vaříme asi 4 minuty poté co vyplavou na povrch. Servírujeme polité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem.
475687_10151525558965296_546465295_23688162_329749677_o

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s