Kodaňské recepty – 4. část

japan-flagRozhodl jsem se oživit recepty z „international dinners“, které jsme pořádali na koleji v Dánské Kodani, když jsem tam byl na Erasmu. Recepty jsou možná silné slovo, jde spíše o takovou inspiraci. Dnes to uzavřeme japonskou kuchyní.

Recepty dokonalé ani úplné včetně všech vah a měr, protože většinu z toho neznám a navíc fandím intuitivnímu vaření, který skýtá daleko víc zábavy🙂. Takže budu dávat vždy jen lehkou představu jak se to má vařit a zbytek musíte vyzkoušet sami… Přeju hodně zábavy.

Maki sushi
Uvaříme mazlavou sushi rýži, necháme vychladnout a smícháme s rýžovým octem. Mezitím si usmažíme vysokou vaječnou omeletu a nákrájíme ji na plátky. Dále nakrájíme na na plátky či hranolky červenou cibuli, salátovou okurku a avokádo (oloupané🙂. Na potravinovou folii položíme času nori, na kterou rozprostřeme vrstvu rýže si 0,5 cm vysokou. Na jeden kraj začneme klást zeleninu a vejce podle chuti a začneme rolovat. Co nejtěsněji utahujeme a konec zalepíme rýžovým octem. Maki krájíme na plátky o tloušťce asi 1,5 cm.Nigiri sushi
Syrovou rybu (tuňák, losos…) nakrájíme na plátky. Z rýže uděláme válečky a poklademe je nakrájenou rybou. A to je celý.Sushi podáváme s nakládaným zázvorem, sójovou omáčkou a wasabi křenem.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s